Chroma Type 301 Kockkniv P1

Kockkniv P1 från Chroma Type 301 Design by F.A.Porsche är en av världens mest kända köksknivar. Med sitt mäktiga 24 cm långa knivblad är den användbar till mycket inom matlagningen.

P1 populärast och längst

Chroma Type 301 Kockkniv P1När Testfakta för några år sedan testade 9 olika kockknivar så utsågs Chroma Type 301-serien vara bäst i test av juryn. Just P1 kniven är den längsta kniven i 301-serien så diggar du kockknivar med långa blad kommer det här att bli en favorit hos dig. Det är ofta en vanesak om man gillar köksknivar med korta eller långa blad men rutinerade kockar har en tendens att gå över från de kortare knivarna till de längre varianterna efter en tid.

Vi tar och tittar på ett videoklipp där en kock går igenom testar och jämför två kockknivar, en Chroma Type 301 och en Global. Om du inte orkar titta på klippet kan jag säga att hans personliga reflektion är den att att han föredrar Chroma Type 301 framför Global kniven på grund av Chromaknivens tyngd och grepp. Den nättare Globalkniven menar han är bättre lämpad för mindre händer.

Chroma Type 301 Kockkniv P1 Egenskaper

Japanskt 301-stål i bladet
18/10-stål i handtaget
15 graders slipvinkel
Slipas med keramiskt bryne och sten
Levereras i presentförpackning
Design: F.A. Porsche
Fabrikat: Chroma
Art nr: P1

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *