Gjord av pressad keramik

Det absolut bästa knivarna i världen görs av keramik. Kyroceras allroundkniv är ett exempel på hur man lyckats kombinera kvalitet, känsla och utstrålning i en och samma kniv. Första gången jag fick det här kniven i min hand så ville jag inte byta den mot någon annan kniv. Det mäter 13,5 cm och är rakbladsvass.

Häpnadsväckande kvalitet

En kökskniv som är gjord av svart keramik är tåligare än en kniv som är gjord av vit keramik. När den dessutom är gjord av pressad keramik så får du en kniv av absolut världsklass. Det är bara diamant som är hårdare i materialet. Keramiken gör kniven otroligt lätt vilket gör den hälften så lätt som ett vanligt metallblad. Den rostar givetvis inte och man kan diska dem i maskin om man vill. Dock brukar jag alltid rekommendera att man aldrig maskindiskar. Man vet inte vad som kan hända i diskmaskin om det är andra knivar som far runt tex. Jag brukar alltid diska för hand och därefter direkt torka av knivarna.
Förvara kniven sedan på en knivlist/magnetlist på väggen eller i ett knivblock där den inte kan stöta sig med andra köksknivar och på så vis bli slö.
kyocera allkniv

Fakta om Kyoceras allkniv

 här följer lite korta fakta om kniven som ändå måste upplevas på riktigt för att man ska förstå hur härlig och bra den är =).

  • Allroundkniv 13,5 cm
  • Svart keramiskt blad
  • Plasthandtag
  • Art nr FK-130BK

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *