Skalkniv på 11 cm från Satake

Den här lilla kökskniven från Satake på 11 cm gör ingen besviken när löken ska hackas eller gurkan skivas. Eftersom den här kökskniven endast är 11 cm så kan man tro att den inte erbjuder någon högre kvalitet. Men det är snarare tvärtom. Handtaget inbjuder till ett fast tryggt grepp vilket gör att skalkniven ligger perfekt i handen. Vikten är endast 66 gram.

Tilltalande för ögat

Satake Hi Techs knivar erbjuder inte bara en otrolig kvalitet utan de är mycket stilrena och väldigt tilltalande för ögat. Kökskniven blir därför en del i inredningen hemma om du tex hänger upp den på en snygg knivlist ovanför diskbänken. Satakes skalkniv på 11 cm tål maskindisk men det viktigaste när du vårdar dina knivar för att de inte ska bli slöa är hur du förvarar dem. Vi rekommenderar att du hänger upp dina köksknivar på en knivlist i köket för att de inte ska bli slöa. Alternativet är att man köper ett knivblock som man ställer knivarna i. Det sämsta man kan göra är att man förvarar sina finaste knivar i en kökslåda tillsammans med andra knivar. Det gör att de ligger och gnager mot varandra och blir på så vis fortare slöa. Undvik att skära i hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande

Fakta om Satake Hi Tech Skalkniv med 11 cm blad

”Safe grip”
Vikt 66 gram
Tål maskindisk
Art nr SHTW110
Tillverkad av keramik som pressats ihop under flera 1000 ton/kvadratmeter
Samma material används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt
satake skalkniv

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *