KYOCERA KOCKKNIV 15 CM KT-155HIP

Kyocera är bland de världsledande tillverkarna av keramiska köksknivar! Här har du en japansk Kyocera kniv KT-155HIP från deras serie Sandgarden som består av ett knivskarpt 15 cm långt knivblad och ett otroligt snyggt handtag i ebenholtssvart pakkaträ. Kniven är rent ut sagt assnygg!

Varför är keramiska knivar från Kyocera så bra?

Japanska keramiska knivar behåller skärpan mycket bättre än traditionella stålknivar och du kommer märka en avsevärd skillnad när det gäller knivens livslängd. Du kommer med en keramisk kniv från Kyocera i stort sett slippa slipa knivbladet över huvud taget förutsatt att du sköter om den på rätt sätt vilket blir extra viktigt för just keramiska knivar. Eftersom keramik materialet är hårdare än de flesta material som finns, endast slaget av diamant så håller kniven sin skärp i åratal utan slipning vid normal användning. Dessutom är de svarta bladen ännu lite hårdare än de vita och som du kan se på bilden så har just denna Kyocera Sandgarden 15 cm långa kockkniv ett svart knivblad.

Men det finns några saker som inte är så bra för det keramiska knivbladet och är viktigt att förhålla sig till i användandet av kniven när du preparerar eller tillagar något.

Du ska:

– INTE skära i djupfryst.
– INTE skära i ben.
– Skölja rotsaker noggrant så de är rena från jord och grus.
– Förvara kniven på ett separerat sätt som exempelvis på en magnetlist.

Information om kockkniven

  • Kockkniv 15 cm
  • Kyotop-serien ”Sandgarden”
  • Vikt 102 gram
  • Svart keramiskt blad
  • Handtag i svart pakkaträ
  • Art nr KT-155HIP

Kyocera KT-155HIP kockkniv 15 cm

Du köper den här Kyocera kniven i vår webbshop här!

 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *